Op 1e pinksterdag, zondag 20 mei reed de jeugd van De Jonge Renner een wedstrijd in Moerdijk, het was de vierde van de vijf plaatsingswedstrijden van het district. Belangrijk dus!

De  ronde in Moerdijk is kort en doordat de bochten goed lopen, ook heel snel. In de afdaling kwam de snelheid bij de oudste categorieën boven de 50 km per uur te liggen! De wedstrijd in Moerdijk kende een omgekeerde volgorde. Meestal begint de jongste jeugd, ditmaal de oudere jeugd. Dit betekende dat de wedstrijd werd geopend daar categorie 5 met daarin aan de start Denley van Wijnbergen, Victor Hugo Brenders, Lars Prins en Raf de Caluwe. Bij de start ging het direct hard en ontstonden wat kleine groepjes, na twee ronden was het resultaat twee groepen en daarachter wat eenlingen die het hoge tempo niet bij konden houden. In de voorste groep zaten Denley en Victor, in de tweede groep Lars en Raf.

In de eerste groep lag het tempo hoog en kwam de finish ook sneller dan verwacht door een fout van de jury. In de eindsprint kwam Denley tot plaats twaalf en Victor tot plaats zeventien. Lars was halverwege de wedstrijd ontsnapt uit groep twee om aansluiting bij de eerste groep te krijgen. Ronde na Ronde kon hij ze op het rechte stuk zien. De ene keer wat dichterbij, de andere keer wat verder weg. Solo reed hij naar plaats twintig. In de achtervolgende groep won Raf de sprint en kwam dus als nummer 21 over de finish.  In categorie 6 kwamen 34 renners aan de start. Hidde Swart en Matthijs Bink in de kleuren van De Jonge Renner. In deze categorie ook niet alleen de nederlands kampioen jongens aan de start, maar ook die van de meisjes. Samen legden zij de groep een moordend tempo op. De eerste ronden verliepen met een gemiddelde van boven de 40 km per uur gemiddeld. Het was dan ook een afval race. Gelukkig konden Hidde en Matthijs goed mee in de groep. Uiteindelijk konden er 22 het tempo bijhouden en in de eindsprint kwam Hidde als twaalfde over de finish en Matthijs als dertiende.

Dan categorie 7. Hier gelukkig wat meer deelnemers dan de afgelopen wedstrijden. Ook hier een snelle start, waarbij een van de grote favorieten gelijk zijn ketting eraf zag lopen. Het duurde te lang voordat deze er weer op lag, dus die was uitgeschakeld. Dit bracht wel mee dat er na één ronde vier verschillende groepjes reden, na hard werken van wat renners kwam het peloton weer bij elkaar. Ook hier ging het hard, maar toch ook meer tactisch. Vershillende ontsnappingspogingen, onder andere van Jari Prins en Yorick Brethouwer, maar deze wilden niet lukken. Een aantal ronden ging het hard en hadden Rowan van Oord en Tim van Leijssen het lastig. Op karakter vochten zij elke keer terug. Uiteindelijk werd het een eindsprint van zo goed als het gehele peloton. Hierin lieten Jari en Casper hun kwaliteiten weer zien. Jari als nummer drie over de finish en Casper als zevende. Niet ver achter dit sprintgeweld Tim op nummer twaalf, Yorick op nummer veertien en Rowan als nummer zeventien.

Hierna volgde de pauze en het inrijden van de jongere categorieen. Iedereen naar huis dus, behalve de familie van Oord, die hier ook nog twee troeven heeft rijden. In categorie 1 Milou. Ronde één en twee reed ze echt heel hard, daarna begon de vermoeidheid toe te slaan. Weer een ervaring rijker! In categorie 4 haar oudere broer Lars. Ook hij is  pas een paar weken wedstrijden aan het rijden en moet dus zijn ervaring op doen. Met de snelheid zit het wel goed, dat liet hij in de eerste rondes zien. Nu nog de inhoud. Dat gaat komen met de training!

Volgende week de laatste wedstrijd voor plaatsing voor het NK. De jeugd van De Jonge Renner gaat dan naar Stampersgat.