Mooie prestaties jeugd De Jonge Renner in Dordrecht!

Op zaterdag 23 juni stond het klimomnium in Dordrecht op het programma voor de jeugdrenners van WV De Jonge Renner. In Dordrecht heeft wielervereniging De Mol een mooi trainingscomplex met een gevarieerd parcours. Op dit complex reed de jeugd eerst een tijdrit en vervolgens een gewone rit. Prijzen waren er voor de renners die zowel in de tijdrit als de gewone rit goed waren, maar ook voor een renner die het snelst “de mol” op kon, de berg die elke ronde beklommen moest worden, om de drie rondes waren hier punten voor te verdienen.

In Categorie 5 drie renners aan de start. Denley van Wijnsbergen, Victor Hugo Brenders en Lars Prins. Zij begonnen met een tijdrit. Altijd spannend om van een plateau te starten, gelijk vaart maken en hard weg. Hard gingen ze, vooral Denley die mooi in de top vijf eindigde. Dan de gewone wedstrijd, met ruim 35 renners aan de start. Denley ging voor het eindklassement, Victor voor de bergtrui.

Denley zorgde met zijn sprintkwaliteiten dat ze hard werden afgezet bij de berg en Victor maakte dit meer dan prima af door drie van de vier keer als eerste boven te komen. De bergtrui was dan ook duidelijk voor hem. Denley benutte natuurlijk ook zijn sprinterskwaliteiten voor de eindsprint. In het gezamenlijke klassement kwam hij tot een mooie vierde plaats. Lars reed in deze categorie ook een zeer mooie klassering. In deze zware wedstrijd kwam hij met de eerste groep over de finish.

In Categorie 6 Hidde Swart aan de start. Hij reed een goede tijdrit. Uitzicht op de prijzen dus. In de groeps wedstrijd reden er al snel 3 renners weg. De nederlands kampioen en een zeer sterke Australiër en nog een renner. Hidde ging er achteraan, later nog iemand en zo kwamen zij tot een zeer sterke kopgroep van vijf. Hidde voelde zich sterk, misschien wel te sterk. Hij deed zeer veel kopwerk in deze sterke groep en dat brak hem op. Hij moest lossen. Een aantal rondes reed hij alleen om vervolgens door de groep ingelopen te worden. Hier pakte hij zijn rust en kon dus uiteindelijk wel in de groep mee sprinten om de laatste ereplaatsen. In het totaal klassement eindigde hij dan ook op plaats vijf.

In Categorie 7 Jari Prins en Yorick Brethouwer aan de start. De sprinter en de klimmer. Het sprinten kwam eruit bij Jari in de tijdrit. Een hele mooie vijfde plaats. Voor Yorick was één klim te weinig om zijn kwaliteiten te laten zien. In de wedstrijd hadden ze er allebij zin in. De eerste twee ronden waren het dan ook Yorick en Jari die de wedstrijd maakten… Misschien iets teveel van het goede.

De eerste ronden kwamen ze als eersten over de berg, daarna was het toch herstellen in een zeer zware wedstrijd. Bij Jari ging dat iets sneller dan bij Yorick, maar uiteindelijk reden beide renners de laatste drie ronden van de twintig weer attent mee. In de laatste ronde ging Yorick voor zijn kans en ging als eerste de berg op. Dat ging goed, maar helaas kwam hij topsnelheid te kort bij de afdaling en eindsprint. Bij Jari ging dit wel goed. Goed in positie berg op en vervolgens een mooie vierde plaats na een mooie afdaliing en eindsprint.

Volgende week rijden de renners een bijna thuiswedstrijd in Rijen, de Ronde van Leren Zool!

FOTO’S VAN DE WEDSTRIJD IN DORDRECHT STAAN HIER!!!