Door wv Breda georganiseerd, maar voor de renners van De Jonge Renner toch ook wel een thuiswedstrijd. Dat bleek wel. De familie Welling woont langs het parcours en zorgde ervoor dat niet alleen de renners van De Jonge Renner niets te kort kwamen, maar ook de ouders niet. Een tent voor de schaduw, water, limonade, koffie, thee, zoutjes, worstenbroodjes en appelflappen, de vrouw des huizes heeft de wedstrijd gemist, te druk met het in de watten leggen van hun gasten van De Jonge Renner.

Voor de jongste deelneemster van De Jonge Renner begon de dag al vroeg. Om 9.30 uur stond Milou van Oord al aan de start in categorie 1. Deze kinderen zijn 7/8 jaar oud. Milou reed de wedstrijd solo, de eerste ronde gingen de andere renners te hard. De snelste ronde in 27 km per uur!

In categorie 4 Lars van Oord. Hij reed zijn beste wedstrijd van het seizoen. Al in de eerste ronde wordt de groep van 23 renners uit elkaar geslagen. Zeven koplopers gevolgd door een groepje van vier, waaronder Lars. Ronde na ronde proberen zij terug te komen bij de koplopers. Dit lukt helaas niet. Twee rondes voor het einde moet hij bij zijn groepje lossen. Een mooie elfde plaats voor Lars.

In categorie 5 was het echt oorlog. Vanaf ronde één ging het hard en was het rennersveld volledig uit elkaar geslagen. Een veld van 21 renners. Al snel drie koplopers en daarna eenlingen en duo’s. Een aantal ronden voor het einde vinden Denley van Wijbergen en Raf de Caluwe elkaar op plaats zes of zeven. Goede samenwerking brengt hen tot het duo dat op plaats vier en vijf aan het rijden was. De enthousiaste ouders zagen Denley en Raf het karwei wel afmaken. Helaas werkten zij te hard in de laatste drie ronden om de twee andere renners te kloppen. Denley kwam als nummer zes over de finish en Raf op plaats zeven. In deze categorie ook Victor Hugo Brenders. Hij moest duidelijk de Limburg trainingsdag van de dag tevoren verwerken. Na ronde vier waren de benen weer los en begon hij zijn inhaalrace. Van plaats 21 schoof hij ronde voor ronde op naar plaats negen. Lars Prins reed dan weer alleen, dan weer samen met iemand in deze chaotische race naar een mooie dertiende plaats.

In categorie 6 kwamen er vijf renners aan de start van WV De Jonge Renner. Matthijs Bink, Hidde Swart, Isa de Caluwe, Joey Welling en Sepp Brocken. Ook hier ging de start hard, heel hard. Met een eerste ronde die door sommige renners met meer dan 40  km/u ging werd het veld direct losgeslagen. Een ronde of zes is het ieder voor zich, daarna de hergroepering. De grote groep van zeventien renners met daarin Matthijs, Hidde en Isa. Hierachter strijden Joey, Sepp en een derde renner hard om ook een mooie klassering te rijden. De groep van zeventien rijden uiteindelijk met z’n allen naar de streep. In de eindsprint komt Matthijs als vijfde over de finish, Hidde nummer achte en Isa wordt mooi vijftiende. Joey weet, nadat ze gedubbeld zijn door het peloton een tijdje aan te haken waardoor hij naar een 21e plaats kan rijden. Sepp kan dit net niet en eindigd op een 22e plaats.

Ook in categorie 7 staan vijf renners van WV De Jonge Renner aan de start. Dit lijkt misschien de meest saaie wedstrijd. Niemand kan wegrijden en een eindsprint is beslissend. Toch gebeurde er veel in deze wedstrijd. Jari Prins probeerde het gelijk de eerste ronde en kwam na ronde één met een goede voorsprong over de finish. Casper Noorloos probeerde het in ronde zeven, was ook even weg. Tim van Leijsen probeerde het vervolgens in ronde negen. Die inspanning en materiaal dat niet meewerkte, maakt dat hij vervolgens moest lossen. Jari probeerde het daarna nog een keer, nu samen met een renner uit Breda en had drie ronden lang een gaatje. Ook deze renners weer ingerekend. De Jonge Renner bewaarde het beste voor het einde. In ronde veertien, met nog vijf ronden te gaan reed Rowan van Oord weg.

Ronde na ronde reed hij een gemiddelde van 36/37 km per uur. Hij liet het peloton echt werken. Het gaatje was ruim tien seconden. Helaas voor Rowan….. 500 meter voor de finish werd hij ingelopen. Het was zeker de onstnapping van de dag. Vervolgens maakt Jari het natuurlijk af voor De Jonge Renner door met ruime voorsprong als eerste te eindigen! Ook prijzen voor Casper en Yorick als nummer vijf en zes.  Moe gestreden eindigd Rowan als twaalfde. Van de achtervolgers komt Tim dan weer als eerste over de finish als nummer dertien.

Een mooie wedstrijd voor De Jonge Renner. Nog twee weekenden koers en dan lekker op vakantie!

FOTO’s VAN DE KOERS ZIJN HIER TE VINDEN!