Onze junioren reden in het laatste weekend van augustus de GP Rüebliland, een sterk bezette Zwitserse etappewedstrijd over drie dagen met een indrukwekkende erelijst. Ploegleider Daan Meijers was er aanwezig met Wessel Verschueren, Manuel Michielsen, Hidde van Veenendaal, Luca van den Boom, Hugo Hoekjen en Gianni Pavone. Hieronder een kort verslag.

In de GP Ruebliland hebben de junioren zich weten te mengen met de vele aanwezige nationale selecties. In de openingsrit in Wittnau wisten Wessel, Hidde en Manuel zich te handhaven in de eerste groep na een hele hectische finale. Zij werden respectievelijk 12e, 16e en 19e. Gianni, Luca en Hugo kwamen in een achtervolgende groep over de finish.


Foto: website GP Rüebliland

De 2e dag bestond uit een ‘vlakke’ rit van 80 kilometer en een tijdrit van 10 kilometer in en rondom Möhlin. De ochtendetappe eindigde in een massasprint waarin Hidde keurig 10e werd. De tijdrit bestond uit een glooiend parcours waarin de wind veel ruimte kreeg. Manuel, de tijdritspecialist van het team had er enorm veel zin in en werd 8e, Hij postioneerde zich hierdoor op plek tien in het algemeen klassement.


Foto: website GP Rüebliland

De laatste etappe in Steinmaur op zondag was op papier de lastigste en hierin werd veel aangevallen. Hidde wist half koers met een groep van vijftien renners weg te rijden, maar deze aanvallers kregen helaas geen ruimte van het peloton. Uiteindelijk mochten onze mannen sprinten voor plek twee achter ritwinnaar Retailleau. Hierin was Hidde onze beste man op plek 14. Manuel werd 30e en hield daarmee zijn tiende plek in het klassement vast.

In het ploegenklassement wisten onze junioren knap als 7e te eindigen tussen de nationale selecties. Heel goed gedaan dus van het team in dit internationale geweld!