Frank van den Broek heeft op indrukwekkende wijze laten zien wie er heer en meester was in de 52e Ronde Van Brabant. Meteen vanaf de start werd de koers hard gemaakt door een sterk bezet deelnemersveld, de kasseien en vooral de regen en de wind. Bij de eerste doorkomst was het veld al uit elkaar geslagen, door de sterke noord-westenind in de polder. Hierdoor ontstonden er de nodige waaiers, tel daarbij op de zware regenval die ook bijdroeg aan de vele lekke banden en ander malheur.

In de kopgroep die zo’n dertig man groot was bevonden zich de sterkste kleppers van de dag.  Bij de tweede doorkomst was er een een uitlooppoging van drie renners waaronder Frank van den Broek. Zijn teammaats in de koproep, Ruben Buijtendijk, Harm Celi, Jeroen Meijers en Tom Smeets moesten veel werk verzetten om de kopgroep bij elkaar te houden en toch verder uit te laten lopen en de sprintkansen van de anderen te verminderen.

Na de derde doorkomst waren de kaarten geschud. Het veld lag helemaal uit elkaar, de regen en de kou kregen teveel greep op de deelnemers, getuige het hoge aantal opgaven. Maar desondanks kon men het overgebleven veld toch de geplande 172 kilometer laten verrijden.

Frank van den Broek juichend over de finish in 52e Ronde van Midden Brabant

Frank van den Broek 1e in 52e Ronde van Midden Brabant. Foto: Harm Rijswijk.

Naarmate de wedstrijd vorderde en hoe zwaarder het werd. Maar in de kopgroep maakten de kleppers er een nog spannender strijd van. Maar daarmee dunde de kopgroep uit tot een man of 17. In de finale waren er nog verschillende uitlooppogingen maar die werden teniet gedaan door het, ondanks de weeromstandigheden, hoge tempo. Frank hield het hoofd koel , demareerde op de kasseien bij de watertoren en wist na een spannende solo zijn zege veilig te stellen.

foto’s header en artikel: Harm Rijswijk (18092022)

Lees hier het verslag van de koers in BN DeStem

Lees hier het verslag van de koers op de website van BrabantCycling

Lees hier het verslag van de koers op de website van Cyclingonline.