Jana Dobbelaere werd afgelopen zaterdag(14 januari) na een indrukwekkend moddergevecht in het Belgische Lokeren Belgisch Kampioen voor clubrijders. Jana (26) woonachtig in Gent en rijdend voor JEGG-DJR Academy was de eerste renster onder de clubteams. In de totaaluitslag van deze  wedstrijd bij de elite dames, die gewonnen werd door Sanne Cant, werd ze vijfde. Ze dus heel blij met de driekleur, maar ook met de vijfde plaats in de algemene uitslag van deze titelstrijd.  “Eindelijk kende ik eens een goeie start. Ik stond op de tweede rij en kon in de eerste ronde al opschuiven naar de vijfde plaats. Een plaats die ik goed kon verdedigen. En door over te schakelen op een nog zwaarder bandenprofiel kreeg ik meer grip op de glibberige ondergrond en werd ik vijfde.”

Op het  Nederlands Kampioenschap veldrijden in  Zaltbommel stonden namens JEGG-DJR Academy Nick Koenis (1e jaars nieuwelingen) en  Nauk ten Thije (1e jaars junioren) aan de start om de strijd aan te gaan met de  barse weers- en wedstrijdomstandigheden..

Nick Koenis, overgekomen van Westland Wil Vooruit, reed zijn tweede wedstrijd in de kleuren van JEGG-DJR Academy. Het modderige parcours en de zware concurrentie van een groot deelnemersveld vormden een perfecte uitdaging. Nick streed voor wat hij waard was en reed naar een mooie negende plaats.

Nauk ten Thije reed zoals van hem verwacht kon worden een sterke wedstrijd bij de 1e jaars junioren. Onlangs wist hij in de GOW avondcross in Almelo zelfs te winnen van Marianne Vos. Hoewel regen, hoogwater en andere misére hun stempel op de wedstrijden leken te drukken, hield Nauk het hoofd koel en reed hij in Zaltbommel de top tien binnen en sloot de koers af met een zeer verdiende achtste plaats.