In de TCJ Omloop door het Land van Bartje reden de nieuwelingen van JEGG-DJR Academy  zich net niet in de top twintig. In in Gieten startte JEGG-DJR Academy met 6 nieuwelingen (= U17). Dat waren; Loek Graafmans, Nick Koenis, Lars van Oord, Bob Overdevest, Aron van Vught en Ties Wagenaar. De wedstrijd kenmerkte zich door het bochtige parkoers, de rode klinkers en een korte Drentse kiezelstrook. Na twintig  kilometer reed Nick lek en helaas had de neutrale wagen geen passend wiel voor onze renner. Teleurgesteld moest Nick de strijd staken. Aron sloot na een valpartij weer terug aan bij de hoofdmacht maar moest later de weer lossen. Ties maakt duidelijk grote stappen op dit moment en wist zich lange tijd prominent voorin het peloton te handhaven. Loek Graafmans  beet zich vast in het  ‘elastiek’ en wist  in deze zware rit de finish weer te halen ging bij de 1e jaars nieuwelingen als 21e over de meet.

Loek op de kasseien in omloop Door het Land van Bartje

Bob reed steady in het peloton en waagde nog een serieuze ontsnapping samen met Lars. Helaas viel de beslissende slag direct nadat dit kopgroepje met onze jongens erin werd teruggepakt. Lars zag pas bij de finish lijn dat er meer dan 15 renners meededen aan deze wedstrijd. Lars werd 22e, Bob 23e en Aron kwam als 36e over de meet. Loek, Lars en Bob pakten met hun klassering bij de eerste 30 punten voor het klassement.