Nadat de buien een beetje over waren, startte zaterdag 1 juli, de TeleIDEA ploegentijdrit voor zowel de dames en de recreanten. Voor wielerverenging JEGG-DJR Academy pakte dit onderdeel van het koersweekend in Gilze erg gunstig uit na het ongelukkige verlies in de KNWU-ploegentijdrit van het elite team. Zowel bij de dames als de recreanten wist JEGG-DJR Academy in beide categorieën de winst te pakken.

Het jeugdteam van JEGG-DJR Academy eindigde in de ploegentijdrit op de vierde plaats.

Regen spelbreker winstkansen team elite JEGG-DJR Academy in ploegentijdrit

De kleppers van JEGG-DJR Academy waren scherp en gebrand op de overwinning in de ploegentijdrit in Gilze. Met twee nationaal kampioenen op de tijdrit, Quinten Veling en de Poolse tijdrit kampioen Kacper Gieryk in het team waren ze favoriet voor de overwinning.  Bij de de eerste doorkomst realiseerden ze  9:09:0 , de tweede tussentijd op 4,8 seconden. Inmiddels was het gaan miezeren en dat betekende oppassen bij het aansnijden van de vele bochten en bochtjes in het parcours.  In de tweede ronde gaan ze met hoge snelheid (49,8 km/u) verder waardoor ze simpelweg te hard een bocht in gaan met vervolgens een valpartij tot gevolg. Dat betekende een terugval naar de twaalfde positie. Het team van wielervereniging Ijsselstreek wist in de ze ronde wel op de fiets te blijven en de eerste positie te pakken en inmiddels was dit ook de beslissende ronde voor de einduitslag. Uiteindelijk wist JEGG-DJR Academy zich in de laatste ronde terug te vechten naar de elfde positie in een eindtijd van . De ploegentijdrit werd gewonnen door wielervereniging Ijsselstreek in een tijd van 27:19:06

Bekijk en download hier de foto’s van Toon Rekkers