En weer zit er een wielerseizoen op voor onze Elite/Beloften, die op de deelnemerslijst bij klassiekers zich presenteren als Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner. Een jaar met weer een aantal mooie resultaten voor het team. Met ploegleider Jo Bouwens keken we terug op afgelopen jaar en bespraken we de samenstelling van het team in 2019.

Wielerjaar 2018

Jo beleefde dit jaar één van zijn mooiste momenten als ploegleider in de Carpathian Couriers Race. Een koers door de landen Hongarije, Slowakije en Polen. Daar behaalde Nils Sinschek na een lange vlucht een tweede plaats in de openingsrit. Ook was Jo trots op het NK dat de Beloften in Hoogerheide afwerkten. Een sterk collectief met eerst Lars Akkermans en later tot in de finale Nils Sinschek (5e) en Bryan Bouwmans (9e) vooraan mee in koers. Verder zag Jo het team als collectief groeien in Olympia’s Tour. Na een mindere openingsdag zaten de mannen vervolgens dagelijks mee in de kopgroep.

De opvallende prestaties van Nils Sinschek zorgden ervoor dat het Development Team Sunweb Nils een contract heeft aangeboden. Bovendien maakt ook Tim Naberman de overstap naar de opleidingsploeg van het Worldtour team met vele bekende namen in de gelederen. Ook Wout van Elzakker vertrekt. Hij gaat rijden voor het Continentale Luxemburgse team Differdange-Geba. Een aantal van onze renners maakt dus weer een mooie stap in hun ontwikkeling als renner en daar mogen we als vereniging trots op zijn.

Toch kijkt Jo Bouwens niet geheel tevreden terug op 2018, want het is niet volledig gelopen zoals gehoopt. Dit kwam doordat een aantal gevestigde renners langdurig in de ziekenboeg zaten of stopten met de wedstrijdsport. Hierdoor misten onze jonge renners regelmatig een echte leider in de koers.

Op naar 2019!

Nu dus door naar wielerjaar 2019, want de blik bij de Jonge Renner is altijd gericht op de toekomst. Het opleiden van jonge renners naar hun persoonlijke top gaat gewoon door en waar er renners vertrekken, komen er weer nieuwe jongens voor in de plaats. Jo verwacht ook volgend seizoen weer een aantal renners op een hoger niveau af te leveren. Daarnaast hoopt hij dat de renners, die al langer voor onze vereniging actief zijn, de stap kunnen maken naar een continentaal team. Ook vindt hij het mooi dat een aantal junioren (Wessel Verschueren, Manuel Michielsen en Mauro Spapen) uit eigen gelederen doorstromen naar de selectie van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner. “Dit feit maakt onze rol als opleider weer waar”, zegt Jo. Ook is hij van mening dat het team in de breedte het komende jaar beter is dan afgelopen jaar, want een aantal goede ex-continentale renners komen de ploeg versterken. Dit zijn Jim Lindenburg (terug op het oude nest), die overkomt van Metec-TKH, maar ook Rens Tulner en Vincent Hoppezak die in 2018 de continentale kleuren van Delta Cycling Rotterdam verdedigden maken de overstap.


Foto: Jim Lindenburg (website Het Hele Westland.nl)

De selectie van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner, regelmatig aangevuld met de mannen uit de werkgroep, zullen weer een prachtig programma gaan afwerken in binnen- en buitenland. We wensen ze enorm veel succes in de voorbereidingen komende winter en we gaan ze op de voet volgen uiteraard!

Samenstelling team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner in 2019:
Ramon van Bokhoven, Bryan Bouwmans, Vincent Hoppezak, Youri van Iersel, Bram de Kort, Mathijs de Leng, Jim Lindenburg, Manuel Michielsen, Mauro Spapen, Rens Tulner, Wessel Verschuren en Wim Wittenberg.

Werkgroep:
Jesse Huijbregts, Koen van Helvoirt, Max Hendrikx, Tom Manders, Henk Wildeman en Martijn Räkers.