In dorpshuis ’t Uivernest te Hank stelde WV De Jonge Renner op maandag 11 maart de renners en rensters die in wielerjaar 2019 aan het werk gaan op de weg of de mountainbike voor aan sponsors, wielerfans, familie en pers. Maar er gebeurde meer deze avond, die gepresenteerd werd door onze nieuwe voorzitter Jan-Willem Prinsen.

Om 20.00 uur verzamelden alle gasten zich op het podium. Jan-Willem haalde vervolgens alle teams één voor één op het podium. De jeugdrenners weg en de jongste MTB-ers beten de spits af. Al op jonge leeftijd zijn de ambities hoog merkte het aanwezige publiek. Milou van Oord uit Hank vertelde enthousiast over haar gewonnen nationale titel Streetrace in Goirle. Een resultaat om trots op te zijn natuurlijk.

De ploegenpresentatie was ook een moment waarbij we stil stonden bij een gebeurtenis die onze vereniging in 2018 diep raakte. Het overlijden van Tim Albers. Met de gehele MTB-ploeg op het podium, stonden we stil bij ons veel te vroeg overleden clublid. Met een indrukwekkende minuut stilte dachten we terug aan onze clubgenoot en fanatieke vrijwilliger Tim.

De presentatie ging verder met het voorstellen van de nieuwelingen en junioren. Zij hebben sinds dit wielerseizoen ZEROgas als hoofdsponsor. Een fijne nieuwe partner waarmee we als vereniging enorm blij zijn. Op onze “sponsor in beeld” pagina stellen ze zich voor.

Daarna was het de beurt aan de vrouwen van Loving Potatoes De Jonge Renner. Nieuw dit jaar: een team met nieuweling- en juniormeiden! Nu zijn ze nog met vijf rensters, maar het is een start om dit team verder uit te bouwen. Overigens ontving Leon van den Oord, directeur van hoofdsponsor Jac van den Oord Potatoes, een mooi geschenk uit handen van ploegleider Jamie van Rijswijk. Dit naar aanleiding van het honderjarig bestaan van dit mooie bedrijf.

In de inleiding staat al vermeld dat Jan-Willem Prinsen de nieuwe voorzitter is bij WV De Jonge Renner. Hij volgt boegbeeld Theo Hanegraaf op, die na 40 jaar voorzitterschap stopt. Een onvoorstelbaar lange periode heeft Theo een groot deel van zijn vrije tijd gestopt in de vereniging en is van onschatbare waarde geweest. Theo werd deze avond dan ook benoemd als erelid. Van de KNWU ontving Theo een mooie onderscheiding uit handen van Rien Jongenelen en Anja de Bont. WV De Jonge Renner organiseert later dit jaar op 12 april nog een receptie voor Theo in het clubhuis. Uitnodigingen volgen later!
Ook was er het officiële afscheid van erelid Wim van Gelder. Ook zo’n oer-DJR man die binnen de vereniging van alles heeft gedaan. De laatste jaren beheerde Wim met veel fanatisme het clubhuis samen met zijn vrouw. Ook Wim is super belangrijk geweest voor de club en kreeg heel terecht ook een onderscheiding van de KNWU.

Met Arthur van Dongen, ploegleider van Team Sunweb, werd het wielerjaar 2018 besproken. Het voorjaar, Giro en de Tour van Tom Dumoulin nam Jan-Willem samen met Arthur nog eens onder de loep. Ook keken ze vooruit naar het seizoen 2019, waar weer een mooi programma voor Arthur wacht als ploegleider.

De avond werd afgesloten met de Elite/Beloften van Team Jumbo-Visma- De Jonge Renner. De ploeg wordt naast Jumbo-Visma weer ondersteund door onze trouwe sponsor Hercuton b.v. Ook Van Uitert bv en GSG Cycling Wear kleuren de kleding van het team.
Met veel passie presenteerde Ceciel van Dongen “haar mannen”. Er staat dit jaar weer een mooi team, met een aantal vertrouwde namen van vorig jaar, aangevuld met nieuwkomers uit eigen opleiding en renners van Continentale teams, zoals Jim Lindenburg, Rens Tulner en Vincent Hoppezak. Ook Jeroen Meijers, vorig jaar nog prof bij Team Roompot, gaat koersen voor De Jonge Renner. Later dit jaar trekt hij dan het shirt aan van het Chinese profteam Taiyuan Miogee Cycling Team voor een Aziatisch wegprogramma.

Maar voor Jeroen en zijn teamgenoten van Jumbo-Visma- De Jonge Renner gaat het vizier nu op de 33e Omloop van de Houtse Linies. Zondag 17 maart staat onze thuiswedstrijd namelijk al op de kalender. We wensen onze Elite/Beloften, net als alle andere actieve leden en begeleiders van WV De Jonge Renner een enorm succesvol wielerjaar 2019!

Foto’s zijn gemaakt door Marc Bouwens. Meer foto’s van de ploegenvoorstelling staan hier!